torek, 4. oktober 2016

PedoMIKRO

V ta program sodijo najmlajši obiskovalci razvojno gibalnih uric v Pedosani. V tem obdobju je dojenček popolnoma odvisen od vas, je nesposoben hotenega gibanja, zato je zelo pomembno, kako starši (oz. tisti, ki skrbijo zanj) z njim rokujejo. 

Zato je zelo priporočljivo začeti z ustreznimi prijemi in vajami čimprej po rojstvu. V tem obdobju dojenček šele zaznava svet okrog sebe in svoje telo ter je popolnoma odvisen od staršev. Z obiskom programa PedoMIKRO starše naučimo, da z ustreznimi prijemi dojenčka premikajo po prostoru in ga na tak način spodbujajo h krepitvi telesa iz vseh smeri.

Krepitev telesa poteka po dveh smereh in sicer po Cefalokavdalni smeri (od glave navzdol) in Proksimodistalni (od hrbtenice navzven). V tem obdobju se razvoj »dogaja« v predelu glave in rok, zato v tem programu spodbujamo razvoj k samostojni kontroli glave in navajanje na položaj na trebuhu (pasenje kravic). Preko dotikov, menjave položajev in izkušenj se razvoj dojenčka zgodi in dlani se razprejo.

Naučili vas bomo, kako lahko s pravilnim pestovanjem, odlaganjem, dvigovanjem, nošenjem dobro vplivamo na dojenčkov razvoj.

Se želite prepričati, da vam pravilno rokovanje z dojenčkom lahko zelo olajša vsakodnevna opravila? Nam verjamete, da je lahko že to obdobje zelo igrivo?

Za začetek se nam pridružite na UVODNI uri. Tam vam bomo predstavili naše delo in vašega dojenčka razporedili v njemu najbolj primerno skupino.

Vabljeni v našo družbo! 

Ni komentarjev:

Objavite komentar