nedelja, 19. april 2020

IGRAČE ZA SPODBUJANJE RAZVOJA OTROK


Gibalni razvoj je največji v zgodnjem otroštvu, saj je celoten otrokov organizem, predvsem pa njegov živčni sistem, v tem obdobju najbolj občutljiv na dražljaje iz okolja. K zdravemu razvoju otroka spada tudi učenje motoričnih sposobnosti. Ker se otrok večino stvari nauči preko igre, je torej vaša naloga prava izbira igrač. V sodelovanju z @VitaCentrom smo za vas pripravili nekaj dobrih nasvetov, na kaj bodite pozorni ter kakšno igračo in pripomočke izbrati, da bo razvoj vašega malčka najboljši.

Izredno pomembno je, da v igro vašega otroka vključite igrače za spodbujanje razvoja, ga spodbujate k gibanju in učenju, ter ga opazujete in skrbite za njegovo varnost. Zelo pomembno je, da otroku pomagate le v nujnih situacijah in mu v čim večjem merilu pustite, da se uči iz lastnih napak, da tudi kdaj pade (le tako se bo naučil ujeti) in da sam najde rešitev za vsak problem na poti. Največja napaka staršev je namreč prav njihova nepotrpežljivost.

Igrača je lahko le igrača, lahko pa je tudi nekaj več – dražljaj za določen miselni proces ali za gibalno nalogo. Gibalni in kognitivni razvoj otroka sta namreč tesno povezana. Z gibalnimi in miselnimi ugankami spodbujamo otrokovo kreativnost in razmišljanje, kar je še posebno pomembno kasneje v življenju. Vsa ta, skozi otroštvo pridobljena znanja, nas namreč izoblikujejo v osebo, ki postanemo. Preko enostavne razvojne igrače se otrok, poleg novih gibalnih znanj, nauči tudi kompleksnejših zadev, kot so potrpežljivost, vztrajnost za dosego cilja in številne druge. Vse to mu je kasneje v življenju v veliko pomoč pri reševanju, zahtevnejših izzivov in življenjskih težav.
Zaradi vsega omenjega verjamemo, da zdaj zagotovo razumete, zakaj je prav izbor igrač lahko tako pomemben, za razvoj vašega malčka.

Za vas smo pripravili kar 3 super pakete, Verjamemo, da boste našli pravega, ki bo ustrezal vašemu otroku.

1. PAKET MALI RAZISKOVALEC

Paket za male raziskovalce in vse radovedne malčke, ki pa je lahko tudi čudovito darilo za rojstne dneve ali pa kar tako.

Paket vsebuje:
Igralni zajček Raffy Gymnic - je zelo priljubljena otroška igrača, ki je bila že pogosto kopirana, sedaj tudi v različici zajčka. Igralni zajček Raffy je odlična igrača za razvoj otrokove motorike, gibalnih sposobnosti in ravnotežja. Igrača je primerna od enega leta naprej, pri čemer je do tretjega leta zaradi preprečevanja padcev potrebna prisotnost staršev. Zajček je izdelan iz zelo odpornega materiala, je varna igrača ter primeren za igro v vseh pogojih.
Igralne ploščice Multiform Gymnic - Igralne ploščice so geometrični liki ter so odličen pripomoček za spoznavanje osnovnih geometrijskih likov ter igro. Ploščice se "prilepijo" na gladko površino (tudi na steklo), so napihnjene z zrakom in so zato primerne tudi za krepitev rok. Komplet sestavlja:
16 ploščic - 4x kvadrat, 4x krog, 4x trikotnik, 4x pravilni petkotnik ter so v osnovnih barvah: rdeča, rumena, modra, zelena.

  • 1x Igralni zajček RAFFY
  • 1x Multiform igralne ploščice liki

2. PAKET DOGODIVŠČINE

Paket vsebuje zabavne pripomočke za nove dogodivščine in neskočno zabavo vaših otrok. Paket je lahko tudi čudovito darilo za rojstne dneve ali pa kar tako.

Paket vsebuje:
Hop žoga 45Gymnic-je zelo dobra igrača za otroke med tretjim in petim letom starosti. Izdelana je iz zelo močnega, a mehkega materiala brez lateksa z dolgo življenjsko dobo. Je odličen izdelek za igro znotraj in na gladkih zunanjih površinah.
Skakanje z Hop žogo spodbuja otrokovo koordinacijo, ravnotežje, limfni pretok in ob tem nudi veliko zabave. Varnost omogočata posebej patentirana ročaja, ki sta sklenjena
.
Educo ploščice Gymnic -Educo ploščice so aktivna in zabavna igra za otroke ter odrasle, podobna je igri "twister". Nalepke nalepimo na ploščice in naredimo poljubno pot (nalepke z znaki so obrnjene proti tlom). Med tem ko hodimo, lahko ploščice sproti obračamo in delamo kar jim velevajo znaki na ploščicah. Za igro na prostem in v stanovanju. Komplet vsebuje: 12 ploščic - ø21cm (3x rdeča, 3x rumena, 3x modra, 3x zelena) in nalepke z rokami, stopali, puščicami,...
Fanti žoga 15cm Gymnic -Fanti žoge so zelo mehke žoge, uporabne za otroško igro in vadbo. Idealna žoga za gimnastiko in otroške igre s kontaktom. Fanti žoge imajo ventil in jih napihujemo za tlačilko na iglo. Posebnost Fanti žog je, da napihovanje na želeno velikost (do max. dovoljene velikosti navedene na žogi) ne spremeni odbojnost žoge. Žoga je zelo mehka ob zadetju v telo in enostavna za prijem.
Overball žoga 23cm Gymnic -Mehka žoga Over Ball 25 za otroke je iz vzdržljivega in lahkega materiala, zato je zelo primerna za vse vrste iger z žogo na prostem, v vodi ali celo v stanovanju, saj leti počasneje kot druge žoge in omogoča prijetno ne bolečo igro. V manj napihnjenem stanju se mehka žoga ob metu ali brci z nogo na tleh hitreje ustavi. Priloženi sta kratka plastična cevka, s katero otrok sam napihne žogo in s tem tudi krepi in razvija dihalne mišice in daljši zamašek za večjo varnost.

  • 1x Hop žoga 45,
  • 1x Educo ploščice,
  • 1x Fanti žoga 15cm,
  • 1x Overball žoga 23cm.


3. VELIK PAKET ZA OTROKE

Veliki paket za otroke vseh starosti. Prav vsak pripomoček lahko uporabljate tako v stanovanju kakor tudi zunaj. Paket je lahko čudovito darilo za rojstne dneve ali ostale velike dogodke.. ali pa kar tako. Želimo vam veliko zabave!

Paket vsebuje:
Airex blazina Corona (rdeča) - njene odlike so izjemne blažilne lastnosti, velika dimenzija (185x100cm), debelina 1,5cm, mehkoba in še posebej - dolga življenjska doba. Airex blazina Corona je idealna Otroška igralna podloga kakor tudi telovadna blazina. Blazina je dovolj velika in mehka ter tako primerna za igro kot otroška igralna podloga. Zaradi njene edinstvene sestave in velikosti je dovolj plovna, tako da jo lahko uporabite tudi na vodi.
Igralni zajček Raffy Gymnic (zelen) -je zelo priljubljena otroška igrača, ki je bila že pogosto kopirana, sedaj tudi v različici zajčka. Igralni zajček Raffy je odlična igrača za razvoj otrokove motorike, gibalnih sposobnosti in ravnotežja. Igrača je primerna od enega leta naprej, pri čemer je do tretjega leta zaradi preprečevanja padcev potrebna prisotnost staršev. Zajček je izdelan iz zelo odpornega materiala, je varna igrača ter primeren za igro v vseh pogojih.
Overball žoga 23cm Gymnic -Mehka žoga Over Ball 25 za otroke je iz vzdržljivega in lahkega materiala, zato je zelo primerna za vse vrste iger z žogo na prostem, v vodi ali celo v stanovanju, saj leti počasneje kot druge žoge in omogoča prijetno ne bolečo igro. V manj napihnjenem stanju se mehka žoga ob metu ali brci z nogo na tleh hitreje ustavi. Priloženi sta kratka plastična cevka, s katero otrok sam napihne žogo in s tem tudi krepi in razvija dihalne mišice in daljši zamašek za večjo varnost.
HOP žoga 45 FANTASY Gymnic - je zelo dobra igrača za otroke med tretjim in petim letom starosti.
Izdelana je iz zelo močnega, a mehkega materiala brez lateksa za dolgo življenjsko dobo. Je odličen izdelek za igro znotraj in na gladkih zunanjih površinah (asfalt). Skakanje z Hop žogo spodbuja otrokovo koordinacijo, ravnotežje, limfni pretok in ob tem nudi veliko zabave. Varnost omogočata posebej patentirana ročaja, ki sta sklenjena.

Velik paket za otroke:

1x Airex blazina Corona (rdeča),
1x Igralni zajček Raffy (zelen),
1x Overball žoga 23cm,
1x HOP žoga 45 FANTASY








1 komentar: