ponedeljek, 21. januar 2013

JOGA SMEHA - od 5. 2. 2013 v Pedosani


Bistvo joge smeha je v razvijanju otroškega duha in igrivosti, saj smeh predstavlja nepogrešljiv element človeške sreče.

Ali verjamete, da za smeh potrebuješ smisel za humor, biti srečen ali celo, da za smejanje potrebuješ vzrok? Joga smeha postavlja na glavo vse zgoraj omenjene mite in prinaša v življenja popolnoma drugačen pogled na smeh, vedrost in radost. Namreč, kot otrokom nam je bil smeh položen v zibelko in ravno otroci so edinstveni primeri, da se je mogoče smejati brez pravega razloga. Smeješ se, ker enostavno čutiš veselje, veselje do česarkoli. Ne verjamete? Pridružite se nam na urah joge smeha in poskusite.

Joga smeha je fizično orientirana-aerobna vadba, ki temelji na konceptu smeha brez razloga. Je kombinacija gibalno-vokalnih vaj, iger, dihanja in sprostitve, ki temelji na očesnem kontaktu.

Znanstveno dokazano je, da človeško telo (možgani) ne morejo razlikovati med narejenim in iskrenim smehom, saj na telo in psihološko počutje delujeta popolnoma enako. Med vadbo se narejen smeh kaj hitro prelevi v iskrenega. Socialno in čustveno je varna, predvsem pomaga razvijati zaupanje, odprtost, radodarnost... Temelji na načelu, da smo si v smehu vsi enaki.

Skozi vaje joge smeha lahko v naše telo in spomin prikličemo občutke radosti… Poznamo jih, samo ozavestiti jih je potrebno ponovno. In potem, ko ta občutek poznamo, imamo vsak trenutek v svojem življenju možnost izbire. Na nas je, kaj bomo izbrali. Radost skozi smeh je ena najhitrejših poti k pozitivni naravnanosti uma. Skozi radost spoznamo, da je bogastvo življenja povezano s služenjem drugim z brezpogojno ljubeznijo, spoštovanjem, prijaznostjo in odpuščanjem. Smeh širi pozitivno energijo in nas poveže s plemenitostjo in odprtostjo.

Jogo smeha vodi vaditeljica smeha z mednarodnim certifikatom Anja Weber.

Termin: TOREK ob 17:30-18:30 v naši vadnici

Cena: PROSTOVOLJNI PRISPEVKI

Informacije in prijave: Anja Weber;
anja.weber@gmail.com; 041 841 545

Ni komentarjev:

Objavite komentar