torek, 31. marec 2020

PEDOSANA PRIPOROČA


Gibanje na prostem je trenutno omejeno, je pa zato toliko bolj pomembno, da poskrbimo za telesno aktivnost v varnem zavetju našega doma. Aktivni bi morali biti VSI. Tako otroci, kot njihovi starši in seveda tudi stari starši. Seveda vsak v svojem tempu, in z aktivnostimi prilagojenimi posameznikovim zmožnostim.

Uspešnost človekovega gibanja je odvisna predvsem od osnovnih gibalnih sposobnosti (moč, hitrost, gibljivost, ravnotežje, koordinacija, preciznost in vzdržljivost). Ker pa le - te pomembno vplivajo ena na drugo in se med seboj dopolnjujejo, je za učinkovito izvedbo gibanja pomembno razvijati vse osnovne gibalne sposobnosti, ter jih ohranjati na primerni ravni.

Tokrat bomo izpostavili eno izmed njih, ki ima še posebej velik pomen tako pri otrocih kot tudi starostnikih. To je RAVNOTEŽJE. Dobro razvito ravnotežje je izrednega pomena, da bo otrok osvojil prve samostojne in suverene korake. Prav tako ima ogromen vpliv na kvaliteto gibanja skozi celo življenje.

Na žalost pa lahko opazimo, da se s starostjo začne ravnotežje hitro slabšati, zato mu je potrebno nameniti še toliko več pozornosti. Tako pri otrocih, kot tudi pri starostnikih je izredno pomembno, da z rednim izvajanjem vaj za ravnotežje izboljšamo nadzor drže, počutje pri stoji in hoji in kar je še posebej pomembno, na ta način bistveno zmanjšamo možnost poškodb pri padcih.

In kdo je našim otrokom največji zgled. MI SAMI. V naši vadnici so  ravnotežne blazine AIREX ELITE in AIREX ELITE MINI vsakodnevno v uporabi. Če imate le možnost vam jih toplo priporočamo tudi za domačo uporabo. Tako vam, kot vašim najmlajšim in seveda tudi vašim staršem. Možnosti izvajanja vaj je neskončno, včasih je potrebno le nekaj iznajdljivosti in nepogrešljive otroške domišljije 👉 https://vitacenter.si/produkti/pripomocki_za_ravnotezje/

Več o blazini si lahko preberite spodaj:


Praktična in majhna blazinica, ki jo lahko vzamete kamorkoli ter jo uporabite kjerkoli - na izletu, v vodi kot plavalni pripomoček, pri vadbi ali pa preprosto za sedenje.

Ravnotežna blazina Elite Mini je idealen pripomoček za funkcionalne vaje za eno nogo ali za eno roko ter se odlično prilega v katero koli športno torbo ali ročno prtljago.

Ravnotežna blazina za vadbo kot na oblakih

Airex Elite BeBalanced! linija odpira popolnoma nove možnosti za doseganje maksimalnega učinka vadbe z minimalno porabo energije. Body&Mind vadbe dosežejo maksimalni efekt treninga z minimalno vloženo energijo. Ob upoštevanju le tega BeBalanced! linija Airex® proizvodov odpira popolnoma nove možnosti vadbe.

Balance Pad Elite - največji učinek treninga, minimalni napor

Posebnost Airex Ravnotežne blazine Elite je vafelj tekstura na zgornji in spodnji strani, ki omogoča varno vadbo, je odporna proti zdrsu ter hkrati zagotavlja prijetno stimulacijo stopalnih receptorjev med treningom ravnotežja bosih nog. Med lovljenjenjem ravnotežja na Ravnotežni blazini Elite je telo pred nenehnim izzivom, da bi ohranilo ravnovesje in stabiliziralo sklepe. Namen treninga z Airex Ravnotežno blazino Elite je izboljševanje kondicijske in koordinacijske sposobnosti v kombinacijah - na primer moč, vzdržljivost, raznolikost gibov in ravnotežje.

Izdelki AIREX Balance so pripomočki za aktivno terapijo, vadbo in športne treninge, izdelani iz znanega mehkega materiala iz pene AIREX.

Airex Ravnotežna blazina Elite je rezultat nadaljnega razvoja svoje preizkušene predhodnice Airex Balance Pad. Njena posebna vafelj tekstura na zgornji in spodnji strani omogoča varno vadbo, saj je odporna proti zdrsu ter hkrati zagotavlja prijetno stimulacijo stopalnih receptorjev med treningom ravnotežja bosih nog. Debelina 6 cm omogoča Airex Ravnotežni blazini Elite želene destabilizirajoče - ravnotežne lastnosti, zaradi katerih je vadba izziv, kako ohraniti ravnovesje ter stabilizira sklepe. Vadba na Ravnotežni blazini Elite omogoča več poudarka na globjih mišicah v primerjavi z izvajanjem istih vaj brez ravnotežne blazine. Med vadbo se aktivirajo nadzorne funkcije možganov ter se močneje stimulirajo receptorji v območju sklepov in fascije.


Ravnotežna blazina kot pomemben pripomoček za trening in krepitev ravnotežja

Uporaba Airex Ravnotežne blazine Elite je pri rehabilitaciji in preventivi, pa tudi pri rekreacijskem in profesionalnem športu. Kot idealno dopolnilo priporočamo telovadno podlogo AIREX, zlasti za vaje, ki se izvajajo npr. med ležanjem ali v bočnem položaju. Popestrite vadbo na Airex® ravnotežni blazini Balanced Pad Elite z uporabo profesionalne Airex® blazine, velike Gymnic žoge, mehke žoge za pilates in Thera-Band® elastičnih trakov, mehkih okroglih uteži ter elastične palice.

Izredno mehak penast material Airex Ravnotežne blazine Elite je izdelan iz zaprto celične strukure - ne absorbira vlage, umazanije in je zelo trpežen. Njegova protimikrobna higienska zaščita ohranja pod nadzorom tudi agresivne bakterije cMRSA.

Trije ključni nasveti za vzdrževanje vaše blazine AIREX®:

1. Blazino AIREX®uporabljajte bosi ali v nogavicah (brez superg)
2. Če se blazina AIREX® umaže, jo očistite z običajno milnico. Dezinfekcija, zaradi integrirane Sanitized zaščite na sami blazini, ni potrebna.
3. Če se blazina AIREX® zmoči, jo temeljito posušite na svežem zraku. Blazine AIREX® lahko uporabite na prostem kot tudi v vodi.

Vir: VitaCenter Naklo





Ni komentarjev:

Objavite komentar